• Retorikmatchen

    En produktion tillsammans med Utbildningsradion där klasser i årskurs 6 från hela Sverige tävlar om att vara bäst i retorik.

Kanske minns du, att du med skakiga ben, gick upp framför klassen för att redovisa? Du hade gjort ditt bästa. Förberett dig väl. Ändå rodnade du och fick rejäl handsvett. En del andra i klassen var bättre på att hålla presentationer. Men de allra flesta tyckte att det var en mardröm. Vilka verktyg och kunskaper fick vi egentligen av skolan för att göra bästa möjliga presentation?


Tillsammans med UR är vi medproducenter för TV- och radioprogrammet Retorikmatchen sedan 2014. Vi är stolta över att varje år förbättra möjligheten för ungdomar i sjätte klass att tala och lyssna. I Retorikmatchen är tala guld! 

Programmet går ut på att klasser i årskurs 6 tävlar mot varandra genom att imponera på en juryn med välformulerade tal. Programledare är Nassim Al Fakir. I säsongen år 2021 producerade vi även live-sändingarna ute i skolorna och år 2022 utökade uppdraget även till att vi producerade alla inslagen i programmet.

Nedan kan ni se ett klipp från finalen av Retorikmatchen 2020.